Kenan Doğulu - Rütbeni Bileceksin 2009 dinle, klibini izle



Kenan Doğulu, (d. 31 Mayıs 1974 - Gaziantep) Türk müzisyen. Sanatçı Yurdaer Doğulu'nun oğlu olan Kenan Doğulu bugüne kadar sekiz stüdyo albümüne imza attı. Doğulu ayrıca 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederek yarışmayı dördüncü olarak tamamladı.
31 Mayıs 1970 yılında İstanbul'daki Cihangir'de dünyaya geldi. Beş yaşındayken konservatuarın piyano bölümüne birincilikle girdi. Altı sene piyano bölümünde eğitim aldı, hocası Erkan Alpay'dan flüt, Erdem Sökmen'den gitar dersleri aldı. Bu sırada tiyatro eğitimi, çocuk korosunda solistlik, ritmli sazlar öğrenimini de sürdürdü.

Kültür Koleji'nde lise öğrenimini bitirdi. ABD'de, New Hampshire eyaletinde, Hesser College'da “Communication” sertifika programını bitirdi. Ardindan L.A. Musicians Institute'da yüksek öğrenimine başladı. Daha sonra yüksek öğrenimine Türkiye'de, Bilgi Üniversitesi'nde devam etti.

Sanatçının ilk albümü "Yaparım Bilirsin" 1993 yılı Mart ayında, ikinci albümü "Sımsıkı Sıkı Sıkı" 1995 yılı Ocak ayında, "Kenan Doğulu III" albümü ise 1996 yılı Ağustos ayında piyasadaki yerini aldı. Aynı yıl Hiç Bana Sordun Mu? adlı bir dizide de oynadı.
...daha fazla bilgi için tıklayınız...